Mexican BBQ - Viking Kubb Tornooi 2018

Bij deze editie van onze jaarlijkse ‘Mexican BBQ’ bereiden we het evenement uit. Dit jaar kunnen jullie deelnemen aan ons gloed nieuw

‘Viking Kubb Tornooi 2018’ dat plaatsvind op 30 juni tussen 17-21uur. 

 

Hoe gaat dit allemaal in zijn werk?

Je gaat strijden in poules tegen allemaal andere ploegen. Als je wint, geraak je hoger in het toernooi en maak je kans om een geweldige prijs te winnen! En die prijs is…. Als je komt eten op ons evenement, dan krijgt heel je ploeg al het eten terug betaald! 

Hoe schrijf je je in?

Deel 1: Je stuurt een mailtje naar chiroberkenbosbbq@gmail.commet je groepsnaam, en de namen van je teamgenoten. 

Deel 2: Op de dag zelf moet je groep zich aanmelden bij de inkom van de Mexican BBQ. Elk lid van je groep betaalt dan €2 voor deel te nemen aan het toernooi. Vervolgens krijgt je groep een schema waarop staat hoe laat je moet spelen en op welk Viking Kubb veld je tegen welke andere groep speelt. Zorg dat je zeker op tijd bent!

 
Spelregels 

Je speelt met je ploeg tegen een andere ploeg in het toernooi , de ploeg bestaat minstens uit 2 en maximum 6 personen. Elke ploeg heeft 5 blokjes op een rij staan aan hun zijde van het veld en in het midden staat de koning. Er zijn 6 werpstokken die je mag gebruiken als je aan de beurt bent, het is verplicht de werpstok onderhands te gooien. 

Het is de bedoeling zoveel mogelijk blokken die aan de basis staan van de tegenpartij om te gooien. Als er een blokje van je eigen team omver gegooid is, dan gooi je het blokje, altijd vanaf je basislijn, onderhands naar de andere helft van het veld. Het is dan de bedoeling dat je eerst deze omgooit voor de blokken op de basislijn kunnen omgegooid worden. 


Lukt het om het ingegooide blokje om te gooien, dan wordt deze blok uit het veld gehaald en niet meer terug gegooid. Stel dat het je niet lukt om eerst de ingegooide blok om te gooien, mag de tegenpartij gaan staan aan de voorste blok van hun veld. 
Als je alle blokjes van de tegenstander omver hebt gegooid , mag je, als je nog 2 werpstokken over hebt, de koning proberen om te gooien met je minder goede hand.

Het aantal blokken dat een team nog moet omgooien is het aantal punten van het team. Dus het team met het laagst aantal blokken, heeft het laagste aantal punten, en wint!