Bivak Neerpelt

OPGEPAST

Wij blijven uiteraard positief en hopen dat ons bivak mag plaatsvinden.  In het geval dat de overheid beslist om jeugdkampen omwille van corona te verbieden, dan storten we uiteraard jullie bivakgeld terug op jullie rekening. We kiezen ervoor om onze jaarlijkse traditie rond timing van inschrijvingen verder te zetten, om zo op termijn tijd te winnen.  Van het moment dat onze ploeg terug fysiek mag samenkomen, is het alle hens aan dek om alles rond te krijgen.  Inschrijvingen en bivakgeld niet meer in ons hoofd moeten steken, helpt dan uiteraard enorm. We willen dan ook vragen om rekening te houden met onze deadline.

Locatie

Deze zomer slaan we van 24 juli t.e.m. 1 augustus onze tenten op in Pelt (Neerpelt), aan de rand van de provincie Limburg.  Deze prachtige groene streek zal het decor worden voor een super fantastisch bivak!. Wie tijdens ons verblijf een briefje wil sturen, kan dat langs deze weg: 

 

Chiro Berkenbos

t.a.v. (Naam + afdeling)

Roosendijk 109A

3910 (Neer)Pelt

Bivakprijs

Leven op het ritme van de wind en van de zon kost natuurlijk ook een centje. Hieronder vinden jullie het overzicht voor de verschillende afdelingen

  •  Speelclub:  €95

  •  Andere afdelingen:  €135  - €130 voor volgende kind(eren)

 

De corona-maatregelen verplichten ons om de bivakinschrijvingen op een andere manier aan te pakken.  Via een webformulier kan je zoon-of dochterlief online inschrijven voor een superbivak.  Betalen kan via een overschrijving op BE57 7845 7269 8635 met vermelding van naam en afdeling. Van zodra je online inschrijving en betaling in orde is, ben je officieel ingeschreven voor bivak.

 

 

LET OP: alle betalingen moet in orde zijn voor 31 mei 2020.  In juni beginnen we namelijk met onze aankopen.  Een correct aantal deelnemers is dus een must!

 

Voor diegenen die zich bedenken en liever toch niet meegaan, gelieve dit voor 15 juni te melden via chiroberkenbos@gmail.com. We rekenen een administratieve kost van €50 aan voor meldingen na 15 juni. Enkel met een geldige reden (doktersattest, overlijden in de familie) wordt het volledige bedrag terug gestort.

Op onze website vinden jullie ook een aantal klaargemaakte documenten terug voor terugvordering van bivakgeld.  Voortaan werken we met een officieel document van Chiro Nationaal. Je kan het document zelf aanvullen met de gegevens van je kind en met het onderwerp waarover het gaat. Denk er ook aan om de datum aan te vullen. Surf naar chiroberkenbos.com voor alle info.

Bagage inleveren ...

Alle afdelingen brengen hun bagage naar de Chirolokalen op woensdag 22 juli, tussen 19 & 20 uur.  Voorzie steeds een label met naam en afdeling aan je bagage.

 

Naar de kampplaats: met de auto of de fiets ...

We verwachten de Rakwi’s op 24 juli om 14 uur op de kampplaats.  Het is dus de bedoeling dat de ouders dochter-en zoonlief op de bivakplaats afzetten.  De reden hiervoor is vooral praktisch, zodat de leiding geen tijd verliest met een extra autorit.

 

Tito’s en Keti’s vertrekken diezelfde dag naar de kampplaats op hun stalen ros. Een correct vertrekuur wordt nog via de leiding gecommuniceerd.

 

De Aspiranten mogen een dagje eerder van bivak proeven en ons helpen met de opbouw. Zij vertrekken donderdagvoormiddag 23 juli met de fiets.

 

De Speelclub vervoegt de rest van de groep vanaf zondag 26 juli. Zij worden om 10 uur op de kampplaats verwacht.  Dus ook hier vragen we aan de ouders om rechtstreeks naar de kampplaats te rijden.

 

De bezoekdag: eet lekker met ons mee!

Ouders, grootouders, de hond en andere familieleden zijn meer dan welkom tijdens onze bezoekdag op zaterdag 1 augustus. Vanaf 17 uur is iedereen van harte welkom om onze bivakplaats van dichtbij te leren kennen.  Alle bezoekers krijgen tijdens de bezoekdag de kans om gezellig met ons mee te eten. Ervaar zelf de culinaire hoogstandjes van onze kookploeg en schrijf je zeker in. Inschrijven kan ten laatste tot woensdag 22 juli, bij het inleveren van de bagage.

 

Om 20 uur sluiten we onze bezoekdag af en mogen jullie, samen met zoon-of dochterlief, weer naar huis. De leidingsploeg en de Aspiranten blijven alleen over om de laatste spullen op te ruimen en de camion in te laden. Zij vertrekken de volgende dag omstreeks 12 uur richting Berkenbos.

Even samenvatten

  • Woensdag 22 juli - 19 uur: bagage binnenbrengen

  • Donderdag 23 juli: aankomst leiding + Aspiranten (voorkamp)

  • Vrijdag 24 juli - 14 uur: aankomst Rakwi’s met auto, aankomst Tito’s & Keti’s met fiets

  • Zondag 26 juli - 10 uur: aankomst Speelclub met auto

  • Zaterdag 1 augustus - 17 uur: start bezoekdag met mogelijkheid tot mee-eten

  • Zaterdag 1 augustus - 20 uur: iedereen gaat met zijn ouders mee naar huis 

  • Zondag 2 augustus - 12 uur: leiding en Aspiranten naar huis

Blijf op de hoogte ...

Net zoals elk jaar kunnen de thuisblijvers onze avonturen volgen op onze Facebookpagina. Elke dag proberen we een kleine update te geven om te bewijzen dat zoon-en dochterlief zich kostelijk amuseren. Voor uw update: www.facebook.com/chirogroepberkenbos

 

In geval van nood ..

Natuurlijk kan er altijd iets ernstig voorvallen.  Om die reden checken de VeeBee’s elke avond hun voicemail en bellen ze terug indien nodig.  Let wel op, we spreken hier enkel over noodgevallen.  Het feit of zoonlief goed geslapen heeft of oogappeltje-dochter haar bord leeg at komen zeker niet in aanmerking. We vragen met klem om hier rekening mee te houden, dit om de bivakervaring van zowel leden als leiding niet te verstoren.

 

Telefoonnummer Veebee’s: 0486/12 65 10